Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chlebek wieloziarnisty z
masłem, pasztecik
drobiowy, rzodkiewka,
kawa inka na mleku,
herbata, jabłko.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Chlebek słonecznikowy
z masłem, szynka z
indyka, sałata, papryka,
ogórek małosolny, kawa
mleczna, herbata,
winogrono.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Ciasto cytrynowe,
herbatka ziołowa.

Alergeny: poz.1,3,7

CZWARTEK

Bułeczka wieloziarnista
z masłem, serek biały ze
szczypiorkiem i
rzodkiewką, kakao,
herbata, gruszka.
Alergeny : poz. 1,7

PIĄTEK

Chlebek razowy z
masłem, pasta jajeczna
ze szczypiorkiem i
tuńczykiem, czekolada
na gorąco, herbata,
jabłko.