Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chlebek słonecznikowy
z masłem, serek
śmietankowy,
rzodkiewka,
szczypiorek, czekolada
na gorąco, herbata,
jabłko.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Krupnik z warzywami, kiełbaska
z grilla, frytki, ogórek
małosolny, sok owocowy.
Alergeny: poz. 1,3,7,9

ŚRODA

Chlebek graham z
masłem, pasztet
drobiowy, ogórek
małosolny, sałata,
kakao, herbata, jabłko.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

PIĄTEK

Chlebek mieszany z
masłem, ser żółty,
sałata, rzodkiewka
mleko, herbata.
Alergeny: poz. 1,7