Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

Sałatka owocowa z
jogurtem naturalnym.
Alergeny:1,7

ŚRODA

Jogurt „Fantazja” z
owocami, chrupki
kukurydziane.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Chlebek pszenny z
kremem czekoladowym,
mleko, herbata ziołowa.
Alergeny: poz.1,7

PIĄTEK

Chleb razowy z masłem,
pasta rybna, sałata,
pomidor, kawa mleczna,
herbata, marchewka.
Alergeny: poz. 1,4,7