Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka turystyczna, sałata, mleko, herbata, jabłko.

Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Wafle ryżowe, herbata owocowa.

Alergeny: poz.

ŚRODA

Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, chlebek pszenny z masłem, herbata, marchewka.

Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Zupa wiedeńska, udka pieczone w sosie własnym, marchewka mini gotowana, ziemniaki, sok malinowy.

Alergeny: poz.1,7,9

PIĄTEK

Chleb graham z masłem, pasta jajeczna, kawa mleczna, herbata, gruszka.

Alergeny: poz. 1,7