Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Krupnik z kaszą, duszone udko
z kurczaka, ziemniaczki puree,
surówka z selera, sok
owocowy.
Alergeny: poz.1,7,9

WTOREK

Zupa jarzynowa, makaron z
sosem bolognese, sok
naturalny jabłkowy.
Alergeny: poz. 1,3,7,9

ŚRODA

Rosołek z ryżem, gulasz z
warzywami, ziemniaczki
duszone, sałatka szwedzka,
sok.
Alergeny: 1,7,9

CZWARTEK

Kisiel mleczny z
owocami.
Alergeny: poz.1,7

PIĄTEK

Chlebek staropolski z
masłem, paprykarz
warzywny z makrelą,
kawa mleczna, herbata,
jabłko.
Alergeny: poz. 1,4,7

Skip to content