Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Budyń czekoladowy, banan.

Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Placek drożdżowy z owocami, herbata miętowa.

Alergeny:1,3,7

ŚRODA

Kanapki wiosenne z sałatą, ogórkiem, pomidorem i szczypiorkiem, herbata cytrynowa.

Alergeny: poz.1

CZWARTEK

Bułka mleczna z miodem lub masłem,  mleko, herbata, marchewka.

Alergeny ; poz. 1,7

PIĄTEK

Chleb razowy z masłem, pasta słonecznikowa, kakao, herbata, arbuz.

Alergeny; poz. 1,7