Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane.

Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet z indyka, ogórek małosolny, kawa mleczna, herbata malinowa, papryka czerwona.

Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Barszcz biały, filet z kurczaka z warzywami w sosie własnym, pyzy, sałatka szwedzka, sok malinowy.

Alergeny: poz. 1,7,9

CZWARTEK

Chałka z kruszonką z masłem, czekolada na gorąco, herbata, winogrono.

Alergeny ; poz. 1,7

PIĄTEK

 

Bułka wieloziarnista z masłem, pasta rybna z jajkiem gotowanym, kakao, herbata owocowa, kiwi.

Alergeny; poz. 1,3,4,7