Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chleb wieloziarnisty z
masłem, pasztet
drobiowy, papryka
czerwona, sałata,
kakao, herbata, jabłko.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Bułka wieloziarnista z
masłem, ser żółty,
sałata, rzodkiewka,
kawa mleczna, herbata,
winogrono.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Zupa kalafiorowa, zapiekanka
makaronowa z szynką,
kolorową papryką i żółtym
serem, sok naturalny
wieloowocowy.
Alergeny: 1,7,9

CZWARTEK

Chleb graham z
masłem, pasta jajeczna
ze szczypiorkiem,
mleko, herbata, jabłko.
Alergeny : poz.1,3,7

PIĄTEK

Ciasto marchewkowe,
herbata miętowa.
Alergeny: poz.1,3,7