Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chleb razowy z masłem, polędwica sopocka, sałata, mleko, herbata, jabłko.

Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Chleb wieloziarnisty z masłem, wędlina, rzodkiewka, sałata, kawa mleczna, herbata, gruszka.

Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, chlebek pszenny z masłem, kiwi.

Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Rogal z masłem i miodem, mleko, herbata, winogrono. Alergeny: poz.1,7

PIĄTEK

 

Kapuśniak, makaron w sosie pomidorowym, sok naturalny jabłkowo gruszkowy.

Alergeny: poz. 1,3,7,9