Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Budyń, rurka waflowa.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Chlebek wieloziarnisty z
masłem, szynka
gotowana, sałata,
ogórek zielony, papryka,
mleko, herbata, kiwi.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Chlebek graham z
masłem, serek topiony,
rzodkiewka, kawa
mleczna, herbata,
banan.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Chlebek mieszany z
masłem, szynka
drobiowa, sałata,
papryka, rzodkiewka,
kakao, herbata,
mandarynka.
Alergeny : poz. 1,7

PIĄTEK

Bułeczka owsiana z
masłem, ser żółty,
herbatka ziołowa.
Alergeny: poz.1,7

Skip to content