Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Koktajl na maślance z
truskawkami.
Alergeny: poz.7

WTOREK

Chlebek mieszany z
masłem, szynka
dziadkowa, sałata,
papryka, ogórek świeży,
kawa inka na mleku,
herbata, arbuz.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Chlebek graham z
masłem, pasta z
awokado i suszonych
pomidorów, mleko,
herbata, banan.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Grześki, soczek w
kartoniku.
Alergeny: poz.1,3,7

PIĄTEK

Zupa z fasolki szparagowej,
pierogi leniwe z masełkiem i
serem, sok naturalny jabłkowy.
Alergeny: poz.1,3,7,9

Skip to content