Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chlebek wieloziarnisty z
masłem, serek
śmietankowo ziołowy,
kawa mleczna, herbata,
jabłko.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Chlebek słonecznikowy
z masłem, kiełbaska
zielonogórska, sałata,
papryka, ogórek zielony,
mleko, herbata, melon.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Chlebek staropolski z
masłem, ser żółty,
sałata, rzodkiewka,
kakao, herbata, owoce.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Chlebek mieszany z
masłem, szyneczka
dziadkowa, sałata,
rzodkiewka, ogórek,
kawa zbożowa na
mleku, herbata,
mandarynka.
Alergeny : poz. 1,7

PIĄTEK

Skip to content