Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA

Chlebek słonecznikowy
z masłem, kiełbaska
krakowska, sałata,
papryka, ogórek
małosolny, kakao,
herbata, winogrono.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Zupa krem z dyni, sztuka mięsa
w białym sosie, puree z
ziemniaków, buraczki tarte z
cebulką i jabłkiem, sok
malinowy.
Alergeny: poz. 1,7,9

ŚRODA

Zupa wiedeńska, spaghetti
bolognese z makaronem, sok
owocowy.
Alergeny: 1,3,7,9

CZWARTEK

PIĄTEK

Chlebek mieszany z
masłem, serek topiony,
pasta jajeczna z
tuńczykiem, kawa
zbożowa na mleku,
herbata, banan.
Alergeny: poz. 1,4,7

Skip to content