Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chleb słonecznikowy z masłem, kiełbaska szynkowa, sałata, ogórek małosolny, kawa mleczna, herbata, arbuz.

Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Galaretka z owocami.

Alergeny:1

ŚRODA

Placek maślany z owocami sezonowymi, herbata miętowa.

Alergeny: poz.1,3,7

CZWARTEK

Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet z indyka, ogórek, czekolada na gorąco, herbata, młoda marchewka.

Alergeny ; poz. 1,7

PIĄTEK

Chleb razowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao, herbata, nektarynka.