Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Krupnik, sos boloński z
warzywami, makaron świderki,
sok malinowy.
Alergeny: poz.1,7,9

WTOREK

Zupa Solferino z zieloną
fasolką, kotlet orientalny,
ziemniaki, surówka z kapusty
pekińskiej, napój.
Alergeny: poz. 1,3,7,9

ŚRODA

Chleb wieloziarnisty z
masłem, serek
śmietankowy ze
szczypiorkiem, mleko,
herbata, marchewka.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Chleb graham z
masłem, pasta jajeczna
ze szczypiorkiem lub
tuńczykiem, kawa
zbożowa na mleku,
herbata, jabłko.
Alergeny ; poz.1,3,7

PIĄTEK

Ciasto marchewkowe,
herbata ziołowa.
Alergeny; poz.1,3,7