Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Zupa z białej kapusty, eskalopki, surówka z rzodkiewki z jogurtem naturalnym, woda z miodem cytryną.

Alergeny: poz.1,3,7,9

WTOREK

Kaszka z musem truskawkowym.

Alergeny:1,7

ŚRODA

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chlebek pszenny z masłem, herbata owocowa.

Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Chleb słonecznikowy z masłem, serek naturalny z rzodkiewką i ogórkiem zielonym, gruszka, kakao, herbata.

Alergeny: poz.1,7

PIĄTEK

Kapuśniak, naleśniki z serkiem waniliowym, sok naturalny.

Alergeny: poz. 1,3,7,9