Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Chlebek słonecznikowy
z masłem, pasta
jajeczna ze
szczypiorkiem, dżem
truskawkowy, kawa
zbożowa na mleku,
herbata, jabłko.
Alergeny: poz.1,3,7

WTOREK

Zupa ogórkowa, sztuka mięsa
gotowana w białym sosie, ryż,
buraczki tarte z jabłkiem i
cebulką, woda z cytryną.
Alergeny: poz. 1,7,9

ŚRODA

Budyń, ciasteczka
owsiane.
Alergeny: poz.1,7

CZWARTEK

Kinder Delice.
Alergeny: poz.1,3,7

PIĄTEK

Chlebek staropolski z
masłem, pasta z
tuńczyka z warzywami,
kakao, herbata, gruszka.
Alergeny: poz.1,3,4,7

Skip to content