Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Kaszka manna na mleku
z sokiem malinowym.
Alergeny: poz.1,7

WTOREK

Chlebek słonecznikowy
z masłem, szynka
drobiowa, sałata,
papryka, ogórek zielony,
mleko, herbata,
winogrono.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Chlebek graham z
masłem, pasta mięsna
własnego wyrobu,
kakao, herbata, banan.
Alergeny: poz.1,3,7

CZWARTEK

Zupa ogórkowa, Lasagne z
beszamelem, woda z miodem i
cytryną.
Alergeny: poz. 1,3,7,9

PIĄTEK

Chlebek razowy z
masłem, pasta jajeczno
serowa, czekolada na
gorąco, herbata,
gruszka.
Alergeny: poz. 1,3,7

Skip to content