Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

Płatki zbożowe z mlekiem, chlebek pszenny z masłem, herbata, jabłko.

Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Wafle pszenno-ryżowe z dżemem naturalnym, herbata.

Alergeny: poz.1

CZWARTEK

Chleb wieloziarnisty z masłem, wędlina, sałata, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata, pomarańcza.

Alergeny ; poz. 1,7

PIĄTEK

Chleb razowy z masłem, pasta szpinakowa z czosnkiem, czekolada na gorąco, herbata, gruszka.

Alergeny; poz. 1,7