Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

Kanapka z ogórkiem
zielonym i rzodkiewką,
herbata miętowa.
Alergeny: poz.1

WTOREK

Budyń czekoladowy,
chrupki kukurydziane.
Alergeny:1,7

ŚRODA

Zupa pomidorowa, jesienna
pyra z gzikiem, sok malinowy.
Alergeny: poz. 1,7,9

CZWARTEK

Chleb razowy z masłem,
serek smażony, sałata,
kakao, herbata, jabłko.
Alergeny ; poz.1,3,7

PIĄTEK

Maślanka z bananami.
Alergeny; poz.7