Jadłospis

Jedzonko naszych przedszkolaków

Szczegóły jadłospisu dotyczące składników i alaregenów znajdują się na tablicy ogłoszeń w przedszkolu.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki przedszkolne od dnia 13.12,2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alerigię zamiszczamy wyakaz 14 alergenów – substancji i i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informajce o obecności poszczególnych alergentów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

Chleb słonecznikowy z
masłem, szynka
gotowana, sałata,
papryka czerwona,
ogórek zielony,
czekolada na gorąco,
herbata, jabłko.
Alergeny: poz.1,7

ŚRODA

Chleb wieloziarnisty z
masłem, ser żółty,
sałata, kawa mleczna,
herbata, banan.
Alergeny: poz. 1,7

CZWARTEK

Płatki zbożowe na
mleku, chlebek
pszenny z masłem,
herbata, winogrono.
Alergeny ; poz.1,7

PIĄTEK

Chleb razowy z
masłem, pasta rybna z
ogórkiem kiszonym i
jajkiem, kawa
zbożowa na mleku,
herbata, melon.
Alergeny; poz. 1,4,7